En sød og syrlig rabarbersaft til sommeren - lavet af rabarber fra haven og en masse kærlighed
Arbejdstid: 30 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: cirka 2 flasker
INGREDIENSER
1000 g rabarber
1 økologisk citron
500 g sukker
2 spsk vaniljesukker
2 liter vand
FREMGANGSMÅDE
1. Rens rabarberne og skær dem i tern. Find en stor gryde frem, og kom rabarberne deri.
2. Tag en økologisk citron og skær den i skiver. Kom citronen over i gryden, og ligeledes med sukker, vanilje og vand.
3. Når alle ingredienser er i gryden, skrues der op for varmen - lad det koge minimum 10 minutter. Ønskes saften mere koncentreret, så lad den koge lidt længere tid.
4. Find en skål og en si frem, og filtrer rabarberne og citronen fra saften.
5. Hæld nu saften over på 2 skoldet (og skyllet med atamon) pantentflasker og sæt dem på køl. Lad saften køle, og så er den egentlig klar til at drikke:)
God fornøjelse!
Comments