top of page

Rabarber lemonade

Opdateret: 2. maj 2023

En sød og syrlig rabarbersaft til sommeren - lavet af rabarber fra haven og en masse kærlighed


Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 1 time

Antal: cirka 2 flasker

INGREDIENSER


1000 g rabarber

1 økologisk citron

500 g sukker

2 spsk vaniljesukker

2 liter vand

 

FREMGANGSMÅDE


1. Rens rabarberne og skær dem i tern. Find en stor gryde frem, og kom rabarberne deri.


2. Tag en økologisk citron og skær den i skiver. Kom citronen over i gryden, og ligeledes med sukker, vanilje og vand.


3. Når alle ingredienser er i gryden, skrues der op for varmen - lad det koge minimum 10 minutter. Ønskes saften mere koncentreret, så lad den koge lidt længere tid.


4. Find en skål og en si frem, og filtrer rabarberne og citronen fra saften.


5. Hæld nu saften over på 2 skoldet (og skyllet med atamon) pantentflasker og sæt dem på køl. Lad saften køle, og så er den egentlig klar til at drikke:)


God fornøjelse!

Comments


bottom of page