Jeg mangler ofte inspiration til salater, og gerne lidt mere nærende salater, som kan serveres alene. Tænker ikke, at jeg står alene med det problem, og derfor deler jeg ud af de salater, som jeg laver herhjemme.
Salaten indeholder halloumi (også kaldet grillost), som smager fantastisk, og fungerer skide godt som et vegetarisk alternativ til kød.
Arbejdstid: 40 minutter
Tid i alt: 1 time
Antal: 2 personer (hovedret), 4 personer (side)
INGREDIENSER
Stegte kikærter:
1 ds kikærter
1 spsk olivenolie
1 tsk paprika
½ tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
½ tsk fint salt
Urtedressing:
2 dl cremefraiche
1 spsk mayo
1 håndfuld persille
1 håndfuld dild
½ citron, saften herfra
Salt og friskkværnet peber
Derudover:
250 g halloumi
1 lille rødløg, i skiver
3 håndfulde spinat
Soltørrede tomater
1 aubergine
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Start med kikærterne, så de kan nå at køle af inden servering.
1. I en pose blandes kikærter med olivenolie, krydderier og salt. Fordel dem derefter ud på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 200 °C varmluft i 20-25 minutter.
Mens kikærterne er i ovnen, er det passende at lave den urtedressing, som skal få det hele til at hænge sammen.
2. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en skål, og bland det hele sammen med en stavblender. Stil dressingen på køl indtil brug.
Nu til resten af salaten.
3. Skær auberginen ud i skiver. Krydr dem med lidt salt og peber, og steg skiverne på panden i lidt olivenolie.
4. Din halloumi skæres i mindre stykker, og steges ligeledes på panden i lidt olivenolie. Når osten har fået en fin stegeskorpe, tages de af panden.
God fornøjelse!
Comments