En svampet æggekage til aftensmad? Eller frokost måske? Én simpel ret, der er nem at lave, og så smager den vanvittig godt ovenpå et stykke rugbrød.
Arbejdstid: 15 minutter.
Tid i alt: 30 minutter.
Antal: 4 personer.
INGREDIENSER
200 g bacontern
2 spsk olie til stegning
3-4 kartofler, skåret i tern
1 løg, hakket
1 mild chili - kan undlades
10 små tomater, skåret i halve
8 æg
60 g parmesan, revet + lidt til toppen
2 dl mælk
Salt og friskkværnet peber
Frisk basilikum eller purløg
FREMGANGSMÅDE
1. Find en pande - gerne med tilhørende låg.
2. Steg din bacon, og sæt det til side - lad dog baconfedtet blive på panden.
3. Kom lidt olie på panden sammen med baconfedtet og steg kartoflerne - krydr dem med lidt salt.
4. Når de har en sprød stegeskorpe tilsættes løg og chili. Lad det stege med kartoflerne.
5. I mellemtiden blandes æg, parmesan, mælk, salt og peber i en skål, hvorefter det hældes på panden.
6. Lad det hele stege i 1 minut, og fordel så de halve tomater ovenpå æggekagen - på den måde lægger tomaterne sig ikke i bunden af æggekagen.
7. Kom låget på panden, og lad æggekagen stege indtil den er fast.
8. Vend den nu ud på et skærebræt og drys med bacon, lidt parmesan samt hakket purløg eller basilikum.
God fornøjelse!
Comments